logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
22nov 2014

Bouwcenter Esselink eerste bouwer op Bedrijvenpark Reedijk

Bouwcenter Esselink uit Middelharnis start op woensdag 19 november 2014 als eerste bedrijf met de bouw van een bedrijfspand op Bedrijvenpark Reedijk in Heinenoord. Hiermee wordt de realisering van dit bedrijventerrein daadwerkelijk in gang gezet.

Voor Bouwcenter Esselink is Heinenoord de vierde vestiging na de hoofdvestiging in Middelharnis en de twee afhaalvestigingen in Zierikzee en Hellevoetsluis. De nieuw te bouwen vestiging in Heinenoord wordt een afhaalvestiging waar aannemers en zzp’ers hun bouwmaterialen, bouwproducten, hout en plaatmateriaal kunnen afhalen.

Wethouder Wouter Joosten van de gemeente Binnenmaas en de heer Koos Goedegebuur, commercieel directeur van Bouwcenter Esselink, slaan de eerste paal van het pand.

Met de afhaalvestiging in Heinenoord bedient Bouwcenter Esselink professionele bouwers uit de Hoeksche Waard en de regio Barendrecht en omstreken. Door de locatie, naast de snelweg A29, is de vestiging snel bereikbaar.

Bouwcenter Esselink realiseert een afhaalvestiging volgens het zogenaamde ‘drive-through’ concept. Bouwprofessionals kunnen met hun bestelwagen door het bedrijfspand rijden en direct bouwproducten laden. Dit bespaart hen kostbare tijd.

Ook enkele andere bedrijven ontwikkelen bouwplannen op Bedrijvenpark Reedijk en beginnen binnenkort met de realisatie ervan. Het terrein krijgt zo na jarenlange plan- en besluitvormingsprocedures concreet gestalte.

In september 2014 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. De samenwerkende private grondeigenaren hebben vervolgens een aannemer gecontracteerd die op korte termijn de aanleg van de infrastructuur realiseert.

Bedrijvenpark Reedijk wordt uitgebreid tot een modern en vooral duurzaam bedrijvenpark van 20 hectare, voorzien van een in de omgeving passende groenstructuur. Bedrijvenpark Reedijk ligt langs de N217, in de directe nabijheid van de A29.

Het wordt straks gekenmerkt door een optimale zichtbaarheid en stevige structuren van wegen, water en groen. Direct tegenover het park ligt het regionale busstation, wat zorgt voor goede OVverbindingen.

Op het bedrijvenpark worden door een aantal private partijen kavels voor kantoren en bedrijfsruimten aangeboden. Ontwikkeling van een hotel is met een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan mogelijk.

De bebouwingshoogte van bedrijfsgebouwen varieert van 9 tot maximaal 12 meter. De bebouwingshoogte van kantoorgebouwen is 12 tot maximaal 16 meter.

Het maximale bebouwingspercentage bedraagt 70%. Parkeren wordt gerealiseerd op de eigen bedrijfskavel.



Deel dit bericht met je vrienden!