logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Radio Hoeksche Waard zoekt zomerhits'
01aug 2014

Radio Hoeksche Waard zoekt zomerhits

Radio Hoeksche Waard zendt op 16 augustus 2014 de Zomerse 50 uit, de hitlijst met de meest populaire zomerhits allertijden.

Luisteraars van Radio Hoeksche Waard kunnen nu hun favoriete hits doorgeven voor deze hitlijst. Stemmen kan tot en met 10 augustus op www.zomerse50.nl. Onder alle inzenders wordt een vakantie voor maar liefst 16 personen verloot in een luxe vakantiehuis in Tsjechië.

De Zomerse 50 is de meest zonnige hitlijst van het jaar met de vijftig populairste zomerhits ooit gemaakt. Vorig jaar kwam de Zweedse dj Avicii op nummer 1 binnen met zijn zomerhit Wake me up, gezongen door Aloe Blacc. Nummer 2 was Bryan Adams met Summer of ’69 en de Lambada van Kaoma stond vorig jaar op de derde plaats.

Wat de zomerhit van 2014 is, wordt bepaald door de stemmen die online op www.zomerse50.nl worden uitgebracht. Er mag gestemd worden op de hits van dit jaar, zoals Summer van Calvin Harris, Salsa tequila van Anders Nilsen en Bullit van Watermät.

Maar ook de zomerhits van andere jaren kunnen punten krijgen, denk aan Walking on sunshine van Katrina & The Waves, We’re going to Ibiza van de Vengaboys en Dragostea din teï van O-Zone.

De uitslag van de Zomerse 50 2014 is bij Radio Hoeksche Waard te horen op zaterdag 16 augustus tussen 14:00  en 18:00 uur.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen, dit jaar is de veertiende keer.

“Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Bij veel nummers horen vakantieherinneringen, over vakanties met de vouwwagen of de Kip-caravan, over zomerliefdes of over de eerste vakantie zonder ouders”, vertelt initiatiefnemer Martijn de Lange van TV Enschede FM.

“Veel mensen beleven nog steeds veel lol aan de Macarena, Ketchup Song of Lambada. Als je de reacties leest die we op Twitter krijgen, dan blijken deze nummers nog steeds veel los te maken. Ik sta er versteld van hoeveel mensen nog die danspasjes kennen die erbij horen. Hoe belachelijk die dansjes vaak ook zijn, je onthoudt ze wel.”

Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl of op de website van Radio Hoeksche Waard, www.omroephw.nl.



Deel dit bericht met je vrienden!