logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26jan 2014

Gemeentelijke erepenning mevrouw Van Gelder

Zaterdag 25 januari 2014 ontving mevrouw A.C. van Gelder-Verhoeve de erepenning van de gemeente Strijen. De dan net 86 jaar geworden vrijwilligster was onder meer ruim 45 jaar actief voor Unicef.

Vanwege haar mindere gezondheid moet mevrouw Van Gelder-Verhoeve met pijn in het hart stoppen met het vrijwilligerswerk voor Unicef. Zij werkte ruim 45 jaar als vrijwilligster voor Unicef. Gezien deze jarenlange inzet en betrokkenheid, bij zowel lokale als regionale activiteiten, komt zij in aanmerking voor de gemeentelijke erepenning.

Vrijdag 24 januari bereikte mevrouw Van Gelder de leeftijd van 86 jaar. Zij vierde haar verjaardag op zaterdag 25 januari in het Hervormd Kerkelijk Centrum Salvatori. Alwaar burgemeester Aart-Jan Moerkerke haar dan verrast met de uitreiking van de erepenning.

Vrijwilligersactiviteiten mevrouw Van Gelder

1968 - heden 

Zeer verdienstelijk vrijwilligster voor Unicef. Zij verkoopt artikelen aan particulieren en bedrijven en heeft jarenlang het depot van de Hoeksche Waard onder haar hoede gehad. Zij heeft in de loop der jaren vele basisscholen in de Hoeksche Waard voorlichting gegeven over het werk van Unicef.

1968 

In 1968 kwam het echtpaar Talma uit Strijen om het leven. De heer en mevrouw Van Gelder hebben toen de vijf kinderen uit het gezin een dak en thuis geboden.

1970 - 1998

Mevrouw Van Gelder heeft samen met enkele predikantsvrouwen een comité opgericht om speciale projecten in de dorpskerk te bekostigen.

Mevrouw Van Gelder ontving tijdens haar dertigjarig jubileum bij Unicef (18 oktober 1998) een koninklijke onderscheiding.



Deel dit bericht met je vrienden!