logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25jan 2014

Mantelzorgwoningen in Binnenmaas

De gemeenteraad van Binnenmaas heeft op 23 januari 2014 de Notitie Mantelzorg vastgesteld. Deze notitie zorgt er voor dat de realisatie van mantelzorgvoorzieningen in Binnenmaas op planologisch en juridisch gebied mogelijk wordt.

Dat kan zijn door een aan- of uitbouw aan een bestaande woning of in een bijgebouw, of door plaatsing van  tijdelijke mantelzorgunits. Wethouder Henk van Etten behaalt  hiermee één van de doelen die hij zichzelf stelde bij zijn aantreden.

Henk van Etten: “Binnenmaas vergrijst in snel tempo. Dat leidt tot een toename van zorgbehoevende mensen. Ondertussen komen er steeds meer inwoners die zelf voor hun zorgbehoevende ouders of kinderen (willen) zorgen.

Naar mijn mening zal de behoefte aan deze informele zorg de komende jaren alleen maar toenemen. Mede als gevolg van de ingrijpende veranderingen die vanuit de rijksoverheid binnen het zorgbeleid worden doorgevoerd. Het lijkt er op dat mensen minder snel in een zorginstelling terecht kunnen.

En aan de andere kant willen mensen vaak graag langer thuis blijven. Dat lukt echter vaak alleen door aanpassingen aan of in de woning.

Bij het aantreden van deze coalitie hebben we bewust afgesproken op deze verwachte ontwikkeling in te spelen. Regeren is immers vooruitzien.”

In de notitie mantelzorg worden er beleidsregels opgesteld om de mantelzorg breder te faciliteren.

Door het opstellen van regels worden de huisvestingsmogelijkheden voor mantelzorg juridisch planologisch gefaciliteerd. Ook wordt concrete regelgeving geformuleerd om op te nemen in  te actualiseren bestemmingsplannen en bestemmingsplannen voor nieuwbouw-woningbouwprojecten.



Deel dit bericht met je vrienden!