logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onthulling kunstproject Puttershoek'
22nov 2013

Onthulling kunstproject Puttershoek

Op dinsdag 26 november 2013 onthult wethouder Joosten het vierde kunstproject in de Wijk van je Leven in Puttershoek. Het gaat om vier bijzondere speeltafels voor jong en oud, die zijn bedacht en ontworpen door de Tsjechische kunstenares Katerina Šedá.

De tafels dragen de titel Vastmaken/losmaken, samenvoegen/scheiden, sluiten/openen. Met de speeltafels wil de kunstenares de kinderen (van de kinderopvang/BSO) en ouderen (van de Wonen Welzijn Zorginstelling) aan het Zomerplein aanmoedigen om (samen) te spelen en meer tijd met elkaar door te brengen.

Toelichting speeltafels

Met de titel refereert de kunstenares aan alledaagse handelingen die zowel voor kinderen als ouderen een uitdaging kunnen zijn. Aan de tafels - die doen denken aan kabinetten of juwelendozen - is van alles te ontdekken en beleven.

Door het gebruik van verschillende materialen zoals leer, hout, glas, keramiek, steen en veren wordt alleen het onderzoeken al een spel. De reliëfs en patronen op de speeltafels komen van tekeningen van ouderen en kinderen, die Šedá de afgelopen twee jaar in het bejaardentehuis verzamelde.

Vijf kunstprojecten

Vastmaken/losmaken, samenvoegen/scheiden, sluiten/openen is het vierde kunstwerk in het kunstprogramma voor Puttershoek dat werd samengesteld door curator Theo Tegelaers/TAAK.

Doel van de uiteindelijk vijf te realiseren kunstprojecten is om de bewoners van de wijk zoveel mogelijk te betrekken bij elkaar en hun leefomgeving. Het kunstprogramma verenigt jong en oud, verleden en toekomst en zoekt aansluiting bij alle bewoners.

Meer informatie

Vastmaken/losmaken, samenvoegen/scheiden, sluiten/openen is mogelijk gemaakt door gemeente Binnenmaas, HW Wonen, Zorgwaard, Hoekschewaards Landschap, COKD, Profila, SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en TAAK.

Kijk voor meer informatie op www.dewijkvanjeleven.nl of www.taak.me.



Deel dit bericht met je vrienden!