logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26sep 2013

Ontwerp winkelstraat Numansdorp

Dinsdagavond 24 september 2013 lag het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Voorstraat en het zuidelijk deel van de Burg. de Zeeuwstraat in Numansdorp voor ter besluitvorming aan de gemeenteraad.

Met een unaniem akkoord van alle fracties kunnen de voorbereidingen verder van start, zodat het centrum van Numansdorp in 2014 daadwerkelijk een nieuw gezicht krijgt!

Trots op unaniem akkoord

“Dit is het resultaat van een proces dat wij in nauwe samenspraak met de winkeliers en bewoners hebben doorlopen. Het college is  er natuurlijk bijzonder trots op dat de gemeenteraad het gezamenlijk voorstel unaniem goedkeurt”, zegt wethouder Hans Flieringa.

De wethouder vindt de betrokkenheid van de bewoners heel belangrijk. In gemeenteraad van 24 september gaf hij dan ook duidelijk aan dat er bij de inrichting van de omringende straten een zelfde interactief contact met de bewoners zal zijn.

Ontwerp van ondernemers en bewoners

Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is in samenspraak met bewoners en (horeca)ondernemers tot stand gekomen. In een tweetal bijeenkomsten konden zij inbreng leveren waaruit drie voorlopige ontwerpen kwamen.

In een laatste bijeenkomst op 8 juli kregen de aanwezigen de ontwerpen gepresenteerd en konden hierop hun stem uitbrengen. Twee ontwerpen kwamen daaruit naar voren en daar is een definitief ontwerp van gemaakt.

Het college nam dit ontwerp over. Nadat dit ontwerp was getoetst op civiel- en verkeerstechnische aspecten, werd het ontwerp voorgelegd aan de gemeenteraad.

Inhoud ontwerp

Het ontwerp gaat bij de Burg. de Zeeuwstraat uit van behoud van de ligging van de huidige rijbaan. Aan de winkelzijde van de straat komen schuine parkeervakken zodat bewoners en bezoekers gemakkelijk in en uit kunnen rijden. Aan de oostkant van de straat komen parkeervakken met daar tussen bomen.

In de Voorstraat blijft het mogelijk om aan beide zijden van de straat te parkeren. Hier komen bomen tussen de parkeervakken.

Het Flohilplein wordt ingericht als parkeer- en ontmoetingsplein. Het plein krijgt aan de buitenzijde haakse parkeervakken maar blijft in het midden open. Dit om ook het zicht op de Zomp te verbeteren.

Uitvoering van de werkzaamheden

Op het vastgestelde ontwerp voor de nieuwe inrichting kan op details nog wijzigingen plaatsvinden. Voorwaarde is dat dit het verdere uitvoeringsproces niet beïnvloedt.

Werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur vinden vanaf 30 september, met het vervangen van de riolering, plaats. De werkzaamheden voor de vernieuwing van de winkelstraat starten tweede kwartaal 2014.

Gevolgen omliggende straten verder uitwerken

De vernieuwing van de winkelstraat heeft gevolgen voor de omliggende straten. Dit voorjaar voerden wij gesprekken met bewoners uit deze straten en inventariseerden met hen de huidige verkeersproblematiek in hun straten en wat het instellen van eenrichtingsverkeer in de Voorstraat tot gevolg heeft in deze straten.

Wij spraken daarbij af om de definitieve verkeersmaatregelen in nauw overleg met de bewoners op te stellen. Dit vindt in de periode oktober 2013 - januari 2014 plaats.

Meer informatie

Meer informatie over de herinrichting Voorstraat vindt u op www.cromstrijen.nl.

Bewoners en (horeca)ondernemers uit het centrum en de omliggende straten in Numansdorp houden wij via een speciale nieuwsbrief op de hoogte.



Deel dit bericht met je vrienden!