logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27jul 2013

Hof van Moerkerken wordt hersteld

Gemeente Binnenmaas is verheugd over de restauraties die momenteel worden uitgevoerd op het Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland. Deze historische buitenplaats is uniek en waardevol voor de gemeente maar ook voor de hele Hoeksche Waard.

De afgelopen jaren heeft de gemeente zich ingezet voor een optimaal herstel van het Hof. Door de eigenaar wordt hier nu concrete invulling aan gegeven. 

Constructieve samenwerking

Nu de provincie Zuid-Holland subsidie heeft verleend voor de restauratie van de tuinmuur, de druivenkas, de varkensschuur en het badhuis, wordt het totale complex aangepakt door de eigenaar. De samenwerking die de eigenaar heeft met de provincie, de rijksdienst voor cultureel erfgoed en met gemeente Binnenmaas is constructief.

Burgemeester Borgdorff, portefeuillehouder cultureel erfgoed: ‘Het Hof van Moerkerken heeft een bijzondere geschiedenis en ook een bijzondere betekenis voor onze gemeente. We zijn blij dat de historische buitenplaats, in goed overleg, wordt gerestaureerd en hersteld’.

Kijkje nemen?

Op zaterdag 14 september 2013, tijdens Open Monumentendag, stelt de eigenaar de tuin van het Hof open voor bezoek. Zo kunnen ook belangstellenden een kijkje komen nemen op de buitenplaats om te zien welke werkzaamheden al zijn uitgevoerd en waar de werkzaamheden nog in volle gang zijn.

De bedoeling is dat de restauratie medio 2014 wordt afgerond.



Deel dit bericht met je vrienden!