logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sportproject Platform Gehandicapten Binnenmaas'
31mei 2013

Sportproject Platform Gehandicapten Binnenmaas

Leerlingen van groep 8 van DE BOUWSTEEN uit 's-Gravendeel deden vrijdag 31 mei 2013 mee aan het sportproject van het Platform Gehandicapten Binnenmaas i.s.m. de Sportservice Zuid-Holland.

Op speelse wijze maakten de leerlingen kennis met het leven van iemand met een of meerdere beperkingen. Dit gebeurde o.a. in spelvorm waarbij ze opdrachten moesten vervullen als: 'Je hebt maar een arm, probeer nu eens een aardappel te schillen'.

Daarnaast waren er sportmodules als zitvolleybal en rolstoelbasketbal en was er de zgn. buitenrit in de rolstoel. Dit was voor de meeste leerlingen het meest enerverende onderdeel, maar tevens een onderdeel waar ze veel van leerden. Hoe het bijvoorbeeld is om in een rolstoel vele obstakels op de stoep tegen te komen (zoals verkeerd geplaatste gft containers).

De dag werd afgesloten met een informatieve ronde waarbij de kinderen allerlei filmjes kregen voorgeschoteld maar ook te horen kregen hoe een beperking soms werd opgelopen.

Zo maakte het verhaal van Peter grote indruk; hij ging het ziekenhuis in voor een meniscus operatie en kwam eruit met een afgezet been. Ook het verhaal over een 12-jarige jongen uit Gorinchem, die wippend op z'n stoel achterover viel en z'n nek brak,maakte dat het heel stil werd in de sporthal!



Deel dit bericht met je vrienden!