logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
25apr 2013

Kwaliteitsteam adviseert over ruimtelijke ontwikkelingen

Nieuwe wegen vinden om de ruimtelijke kwaliteit in de Hoeksche Waard te blijven koesteren. Die impuls wil de kwaliteitsadviseur ir. Miranda Reitsma geven aan projecten waarover het Kwaliteitsteam adviseert.

Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard besloot met het vaststellen van het jaarprogramma 2013 hiermee in te stemmen. Op 17 mei a.s. presenteert Miranda haar eerste ideeën in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp.  

'In tijden van economische tegenslag blijft het belangrijk om nieuwe wegen te vinden voor de kwaliteit van ruimtelijke ontwikkelingen. Juist dan blijft dat goed bewaard, ook voor de betere tijden', aldus Miranda Reitsma.

Het Rijk wil dit jaar met de nieuwe omgevingswet toewerken naar toelatingsplanologie. Dat betekent dat de overheid minder gaat toetsen, maar meer het waardendebat zoekt. Hiervoor is een grotere rol weggelegd voor de lokale overheid.

Het waardendebat over de ruimtelijke kwaliteit kan plaatsvinden in het Kwaliteitsteam, waar naast Miranda Reitsma ook diverse maatschappelijke  organisaties zitting hebben..

Dit jaar gaat het Kwaliteitsteam aan de slag met verschillende thema's. Van de inpassing van bedrijfsterreinen tot het groenblauwe systeem van kreken als toekomstig landschappelijk kapitaal van de Hoeksche Waard. Ook de ontwikkelopgave aan de Zuidrand van de Hoeksche waard komt aan bod, evenals een inspiratiekader voor streekeigen architectuur. Het doel bij de advisering is een inspirerende voorbeeldwerking te doen uitgaan, ook voor andere projecten.

Op 17 mei 2013 organiseert het Hoekschewaards Landschap in samenwerking met het landelijke Servicenet Nationale Landschappen en SOHW een symposium over nieuwe vormen van financiering voor het onderhouden en verder ontwikkelen van het Hoeksche Waardse landschap. Miranda presenteert op deze dag haar eerste ideeën.



Deel dit bericht met je vrienden!