logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'HW Wonen krijgt 4 sterren gebouwcertificaat'
21apr 2013

HW Wonen krijgt 4 sterren gebouwcertificaat

Woningcorporatie HW Wonen in Oud-Beijerland ontving vrijdag 19 april 2013 van de Dutch Green Building Council (DGBC) een 4 sterren beoordeling op het onderdeel ‘Asset’ (oftewel het gebouw) voor haar duurzaamheidsinspanningen in het verbouwde kantoor.

Dat is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis. Bovendien is HW Wonen de eerste woningcorporatie met een BREEAM-NL In-Use certificering.

DGBC directeur Stefan van Uffelen overhandigde het certificaat vandaag aan de directeur bestuurder van HW Wonen de heer Ben C. Pluimer. Huisvestingsadviseur AOS Studley realiseerde de duurzaamheidsaspecten tijdens de verbouwing en begeleidde als expert het certificeringstraject.

HW Wonen heeft in haar kantoor aan de Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland een gezamenlijke thuisbasis gecreëerd met een nieuwe werkomgeving èn een nieuwe manier van werken voor alle medewerkers: het ‘HW Wonen Werken’.

Als partner in dit traject koos HW Wonen voor AOS Studley. Duurzaamheid, kostenoptimalisatie en herkenbaarheid waren daarbij de drie belangrijkste uitgangspunten. Vandaag is er een Open Huis, waar naast relaties ook alle huurders, medewerkers en familieleden zijn uitgenodigd een kijkje te komen nemen.

Het aspect integrale duurzaamheid was gedurende het gehele project een absolute prioriteit. Aan de hand van de AOS Studley Duurzaamheidsscan is bepaald wat voor HW Wonen de beste weg was om te komen tot een BREEAM-NL In-Use certificering. Dit keurmerk helpt gebruikers van bestaande gebouwen de duurzaamheid te evalueren en de ecologische prestaties te verbeteren.

Vanuit de duurzaamheidsscan zijn verschillende bouwkundige zaken die de duurzaamheid verhogen meegenomen in het verbouwtraject. Zo werden bijvoorbeeld op het gehele dak van het gebouw zonnepanelen geplaatst die een kwart van het energieverbruik leveren. Ook is veel aandacht besteed aan aspecten als akoestiek, klimaat en land-ecologische aanpassingen van het buitengebied.

AOS Studley ontwierp en realiseerde op Turn Key basis een nieuw werkconcept zonder vaste werkplekken. Iedereen kan zelf bepalen welke plek op welk moment het meest geschikt is. HW Wonen is ervan overtuigd dat dit concept het beste past bij haar werkzaamheden nu en in de toekomst. De medewerkers zijn uitdrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe werkconcept van HW Wonen.

Over HW Wonen

Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard is de thuisbasis van HW Wonen. Hier biedt de corporatie woningen en diensten aan die naadloos aansluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen en individuele woonwensen. HW Wonen is relatief nieuw, maar beschikt wel over jarenlange ervaring.

De corporatie zag op 1 januari 2010 het levenslicht toen de fusie van de Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel, Woningstichting De Maashoek en woonstichting Union een feit werd. Hierdoor ontstond er een financieel en gezonde slagvaardige organisatie met 10.000 woningen. Zie: www.hwwonen.nl.

Over AOS Studley

AOS Studley is een internationaal, onafhankelijk adviesbureau dat geïntegreerde oplossingen biedt voor kantoorhuisvesting en facility management. Huisvesting die de organisatie versterkt en werkprocessen effectiever maakt en facilities die de work-life balance van de medewerkers ondersteunen.

Huisvestingsadvies gezien door de ogen van de eindgebruiker. Niet alleen adviseren en ontwerpen, maar ook realiseren door pragmatische projectmanagers, werkplekdeskundigen en duurzaamheidsspecialisten. Zie: www.aos-studley.nl.

Over DGBC

De Dutch Green Building Council wil als onafhankelijke organisatie een toonaangevende rol vervullen in de transitie naar een duurzame bebouwde omgeving door te concretiseren, te inspireren en te verbinden. Een van de activiteiten is het meten en certificeren van duurzaamheidsinspanningen. BREEAM-NL is de door DGBC ontwikkelde Nederlandse versie van het BREEAM Keurmerk. Met dit keurmerk worden (bestaande) gebouwen, gebieden en infrastructuur gecertificeerd. Zie: www.breeam.nl.

Foto: links de heer Stefan van Uffelen, directeur Dutch Green Building Council (DGBC) en rechts de heer Ben C. Pluimer, directeur bestuurder HW Wonen.



Deel dit bericht met je vrienden!