logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Feestelijke oplevering nieuwbouw Muzieklaan, Poortwijk III'
20apr 2013

Feestelijke oplevering nieuwbouw Muzieklaan, Poortwijk III

Het officiële sein voor de start van de nieuwbouwwoningen aan de Muzieklaan in de wijk Poortwijk III in Oud-Beijerland werd op 28 juni 2012 gegeven door wethouder J.G. van Buuren. En nu, nog geen jaar later, hebben de laatste bewoners hun sleutels in ontvangst mogen nemen.

Voorspoedig bouwproces
Men mag dus gerust spreken van een voorspoedig verlopen bouwproces. Al vanaf het begin was dit nieuwbouwproject van HW Wonen voor starters bijzonder succesvol. Er was meteen heel veel belangstelling tijdens de start van de verkoop op 4 april 2012. Maar liefst 80 mensen hadden zich ingeschreven, daarom moest er door Van der Straaten Notarissen in Mijnsheerenland een loting gehouden worden. Alle woningen waren dus ook al snel verkocht.

Behoefte aan betaalbare nieuwbouw blijft
Zowel de gemeente als HW Wonen zijn erg ingenomen met de interesse in de nieuwbouw in dit deel van de wijk Poortwijk III. Het is volgens beiden het bewijs dat met het juiste aanbod voor een vriendelijke prijs er ook in deze mindere tijden voor de woningbouw kansen liggen. Het project laat tevens zien dat Oud-Beijerland erg in trek blijft bij woningzoekenden. Wethouder Van Buuren sprak afgelopen donderdag 18 april, tijdens een bijeenkomst voor de nieuwe bewoners in sportaccommodatie Carla de Liefde, de hoop uit dat iedereen heel prettig kan wonen in de nieuwe woningen. En gelet op de positieve reacties is men heel tevreden met de huizen.

Nieuwe winkels op loopafstand

De gemeente heeft in Poortwijk III ook een wijkwinkelcentrum laten ontwikkelen met allereerst een supermarkt en later ook een tuin- en dierenwinkel, een drogisterij, een slijterij en een bloemenwinkel. Wat winkels betreft is er dus straks ook een gevarieerd aanbod in de nieuwbouwwijk. Verder zal Poortwijk III straks een vriendelijke, groene en ruim opgezette wijk worden.

 



Deel dit bericht met je vrienden!