logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
15feb 2013

Project "Muziek" op De Bouwsteen

De kinderen van groep 1 en 2 van basisschool de Bouwsteen uit ’s Gravendeel hebben in de afgelopen weken over het thema “ Muziek” 
gewerkt.

Er is gesproken over muziek van vroeger, klassieke muziek, muziek schrijven, een orkest maar er is natuurlijk vooral veel aandacht besteed aan muziek maken.

Ouders van de kinderen kwamen gastlessen verzorgen over muziekinstrumenten die ze spelen, zoals piano, gitaar, dwarsfluit, trommel en saxofoon. Kinderen uit de hogere groepen kwamen laten zien en horen welk instrument ze bespelen. Er is veel talent binnen de school aanwezig: er waren oa. kinderen die blokfluit, gitaar, piano en zelfs viool en bugel  kwamen spelen.

Op woensdag 20 februari 2013 wordt het project feestelijk afgesloten met een "Fanfaredag". Er zullen enkele leden van het Showkorps Juliana een gastles in de groepen komen geven, waarna de kinderen echt les krijgen in het marcheren!

Aansluitend (rond 12.15u) lopen de 125 kinderen met een zelfgemaakt instrumentje, onder begeleiding van enkele leden van Juliana, in een grote optocht een rondje door de wijk, als een heuse fanfare.

Een feestelijke afsluiting van een muzikaal thema!



Deel dit bericht met je vrienden!