logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27jan 2013

Geschiedenis watersnood komt tot leven

Donderdag 31 januari 2013 hopen de leerlingen van de groepen 8 van De Bouwsteen in 's-Gravendeel zich in te kunnen leven in dat vreselijke rampweekend 60 jaar geleden.

Vanaf 13.15 uur luisteren ze eerst op school naar een ooggetuigeverslag van een echte seuter - dhr. De Zeeuw - toen 17 jaar en wonend aan de Molendijk, het zwaarst getroffen gebied in het dorp tijdens de watersnood van 1953.Aan de hand van zijn zelfgemaakte foto's neemt hij de kinderen mee terug in de tijd.

Na zijn verhaal gaan de leerlingen op wandeltocht door het dorp o.l.v. Will van Velzen (enthousiast lid van de Historische Vereniging). Ze zullen stilstaan bij enkele markante punten in het dorp om te luisteren naar wat er daar 60 jaar geleden gebeurde.

Zo zullen we natuurlijk stilstaan bij de Molendijk en het doktershuis aan het Dr.vd Bijlplein. We bekijken daarbinnen ook het schilderij dat daar hangt en wat taferelen laat zien van de ramp in het dorp.

Dit schilderij zien we (gedeeltelijk) ook terug op het kaft van het boekje 'Om nooit te vergeten', dat de leerlingen van groep 8 in het hele dorp vorige week kregen.



Deel dit bericht met je vrienden!