logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BoekStart: baby’s houden van boeken'
23jan 2013

BoekStart: baby’s houden van boeken

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling van het kind.

In het BoekStartproject werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau (Centrum voor Jeugd en Gezin) in de Hoeksche waard samen.

Wanneer een baby geboren wordt of 3 maanden oud is, ontvangen de ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen ouders hun baby gratis bibliotheeklid maken en een BoekStartkoffertje met onder meer 2 leuke babyboekjes ophalen bij de bibliotheek.

Op het consultatiebureau wordt tijdens een gesprek  in het eerste levensjaar nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. Ook daar kunnen ouders kennismaken met een speciale collectie boekjes voor baby’s.

Speciale Babyhoek

In januari 2013 starten de bibliotheken Numansdorp, Klaaswaal en Strijen uit de Gemeenten Cromstrijen en Strijen. Vanaf maart 2013 krijgen ook ouders van baby’s in de Gemeenten Binnenmaas en Oud-Beijerland een brief. Zij kunnen dan terecht in de bibliotheken Heinenoord, Puttershoek, Mijnsheerenland, ’s Gravendeel en Oud-Beijerland.

De bibliotheek heeft een speciale babyhoek ingericht. Hier zijn babyboeken voor baby’s van 2- 12 maanden te vinden. En er zijn speciaal opgeleide jeugdspecialisten die ouders en kinderen ontvangen. Zij geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

Achtergrond BoekStart

BoekStart is een onderdeel van Kunst van Lezen en een initiatief van het ministerie van OCW, uitgevoerd door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Lezen is een onmisbare vaardigheid in de samenleving. Van lezen groei je. En vroeg ermee in aanraking komen, maakt het makkelijker en dus leuker. En omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen voldoende in aanraking komt met de wereld van het boek, heeft het ministerie van OCW Boekstart geïnitieerd.



Deel dit bericht met je vrienden!