logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
30sep 2012

Renovatie openbare verlichting gemeente Binnenmaas

Momenteel wordt grootschalig onderhoud uitgevoerd aan de lichtmasten in de gemeente Binnenmaas. Het doel van het grootschalig onderhoud is het realiseren van een betere kwaliteit van de openbare verlichting.

De werkzaamheden in Puttershoek zijn nagenoeg afgerond. Er wordt nu gewerkt in Maasdam. Daarna zijn ’s-Gravendeel, Mijnsheerenland, Heinenoord en Westmaas aan de beurt.

Het streven is de werkzaamheden uiterlijk eind 2012 af te ronden. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. De gemeente vraagt begrip voor de mogelijke overlast die de werkzaamheden met zich meebrengen.

Verloop van het proces

Sinds de start van de renovatie wordt dagelijks melding gemaakt van nieuwe masten die niet branden, of die op verkeerde tijdstippen branden. De aannemer, City-Tec, voert wekelijks een schouwronde uit in de avonduren waarbij gecontroleerd wordt welke masten wel en welke niet branden. Problemen worden, indien mogelijk, direct verholpen.

Het kan echter ook zijn dat er door de werkzaamheden kabelstoringen optreden waardoor meerdere masten in één straat uitvallen. City-Tec is niet bevoegd deze storingen te verhelpen maar geeft deze door aan Stedin, de netbeheerder, die voor reparatie zorgt. Dit kan enkele dagen tot zelfs enkele weken duren. De gemeente vraagt omwonenden daarom enige terughoudendheid en geduld te hebben voordat er een (herhaal)melding wordt doorgegeven.

Meldingen en contact

Het doorgeven van een melding over de openbare verlichting kan via het telefoonnummer 0186 - 606 180 van de buitendienst. De volgende gegevens zijn hierbij van belang: het adres, het lichtmastnummer en of het om een oude of nieuwe lichtmast of armatuur gaat.

Mensen die naar aanleiding van de werkzaamheden vragen of klachten hebben, kunnen contact opnemen met mevrouw N. Velthuizen van de gemeente Binnenmaas op telefoonnummer 078 - 673 91 21.



Deel dit bericht met je vrienden!