logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06jul 2012

Luchtwachttoren in ere hersteld

STRIJEN - Na een restauratieperiode van een klein half jaar wordt de luchtwachttoren van Strijensas donderdag 12 juli 2012 officieel heropend.

Onder het toeziende oog van direct betrokkenen wordt donderdagmiddag om 15.00 uur de officiële openingshandeling verricht. Na de heropening van de luchtwachttoren is voor genodigden een afsluitende bijeenkomst geregeld in restaurant De Batterij aan de jachthaven in Strijensas.

Het in 1953 gebouwde verdedigingswerk is de nog enige overgebleven luchtwachttoren van Zuid-Holland. De gemeente Strijen is jaren bezig geweest om het vervallen gemeentelijk monument bij Strijensas gerestaureerd te krijgen. Aangezien meerdere partijen zeggenschap hebben over het historische bouwwerk, waren echter eerst goede onderlinge afspraken noodzakelijk. De restauratie is uitgevoerd door de plaatselijke aannemer Gebrs. Hooghwerff.

De restauratie heeft 140.000 euro gekost. Dit bedrag is bijeengebracht via een provinciale subsidie van 35.000 euro, een Europese subsidie van 70.000 euro en een gemeentelijke bijdrage van 35.000.



Deel dit bericht met je vrienden!