logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...

Forum - Onderwerp: Herindelen of samenwerken

Voeg een onderwerp toe Terug naar onderwerpenlijst Terug naar forumlijst

De stelling en reacties zijn meningen van de inzenders. Plaatsing betekent niet dat de redactie van digitaal dorp 's-Gravendeel deze meningen deelt. Schuttingtaal, op de persoon spelen en onzinnige reacties zijn niet toegestaan. Daardoor kan het zijn dat uw reactie (gedeeltelijk) wordt verwijderd. Misbruik kunt u melden via het e-mailformulier.

Stelling:


>> Voeg een reactie toe <<

Er is een discussie ontstaan of de gemeente Binnenmaas moet fuseren met alle vier de andere gemeenten. De vraag is echter wat beter is: Eerst met Strijen samen gaan en pas later met de anderen of gelijk in één keer een complete fusie van vijf gemeenten? Probeer uw opmerkingen zo objectief mogelijk weer te geven en onderbouw het alstublieft met duidelijke argumenten. Deze discussie is door de redactie verbreed naar 'Herindelen of samenwerken'
Hessel Visser, 26-01-2014 11:35.

Reacties

<<  <  1  2  3 4  5   >  >>
Gemeente Binnenmaas, moet maar eens hard gaan sparen, zullen straks alles nodig hebben, ivm de thermen
sportfan, 27-10-2015 00:41.
Inderdaad j. Kamp! Dat zooitje daar links is allen maar een gevaar.niet aansluiten bij dat linkse boerenzooitje. Als het echt moet ga dan bij maasdam of strijen.
seutervliesje, 27-09-2015 21:03.
Ben het met de vraagsteller eens; eerst maar eens afwachten of fusie wel voordelig is voor de inwoners van Binnenmaas en wat nu precies de meerwaarde hiervan is. Oud-Beijerland heeft een netto schuld per inwoner van € 914 tegen € 400 van Binnenmaas. Neem Binnenmaas als maatman voor de rest van de Hoeksche waard, dan krijgen we de volgende omslagmethode: O-B heeft 23.500 inwoners x (€ 914 minus € 400= € 514) maakt ruim € 12 miljoen euri om te slaan over rest van de bevolking in HW (60.000) maakt een verhoging van de plaatselijke belastingen van ruim € 200 per inwoner. Voor een gezin met 4 kinderen betekent dat dus ruim € 100 per maand meer oftewel € 1.200 meer op jaarbasis. Dat willen we niet in Binnenmaas. Daarom is de suggestie van de vraagsteller dus juist om eerst te onderzoeken, als er zonodig gefuseerd moet worden, of Binnenmaas met Strijen kan fuseren. Strijen past goed bij Binnenmaas qua cultuur en mentaliteit. Het is dus voor Strijen beter en voor Binnenmaas, dus win-win situatie. Ik zou dan pleiten voor één gemeente Oostelijke Hoeksche Waard en één gemeente Westelijk Hoeksche Waard. Dat lijkt me voor de Hoeksche Waard het maximaal haalbare.
cock de graaf, 29-11-2014 17:53.
De vergelijking met Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee gaan mank. Er wordt daar nergens over gesproken wat het méér gaat kosten per inwoner. Oud-Beijerland heeft zichzelf een streekfunctie aangemeten en heeft daarom kennelijk een zeer hoge schuld per inwoner. Als dat tekort van € 12.000.000,- (12 miljoen) moet worden omgeslagen over restant van de HW bevolking, dan gaan we vrolijk ca. € 200,- per inwoner méér betalen.Je zult maar een gezin met 3 kinderen hebben, tel uit je winst! Dus we moeten van het idiote idee af om de gehele HW om te ploegen tot één groot dorp, zonder nuances. Dan pleit ik liever voor een Oostelijk dorp HW, Binnenmaas + Strijen dat qua mentaliteit en structuur goed bij elkaar kan passen, en een Westelijk dorp in de Hoeksche Waard. Als we dan toch moeten herindelen, doe het dan mét respect en hou rekening met de menselijke maat.Hou het in de gaten, in 2015 gaat men onderzoek doen naar o.a. de financiële kanten van een herindeling en zullen de begrotingen etc. van alle betrokken gemeenten worden geanalyseerd. Hou vooral het deficiet, dus de nettoschuld per inwoner van Oud-Beijerland in de gaten.En we zullen alle bewoners, als democratisch medeparticipant, moeten raadplegen. We laten de HW toch zeker niet verkwanselen?
GFC, 17-08-2014 17:15.
S-Gravendeel moet geen tweede de haag worden in mijn ogen.En zal alles er aan doen om dat zo te houden. Heel dat linkse zooitje is een gevaar voor ons land en s-Gravendeel.
j.kamp, 16-08-2014 16:51.
Alle dorpen en buurtschappen op het eiland Schouwen-Duiveland zijn al jaren opgegaan in één gemeente Schouwen-Duiveland. Sinds kort geld dit ook voor get eiland Goeree-Overflakkee. Alles verloopt goed zonder problemen. Is het eiland Hoeksche Waard anders dan deze eilanden? Of zijn de mensen die wonen er anders?
Anton de Man., 08-08-2014 21:24.
Wellicht moeten we eerst weten wat ons een grote herindeling gaat kosten inzake al dan niet vermeende hogere gemeentelijke belastingen. Daarnaast is het wellicht handig om te weten wie er via dit forum voor een grote herindeling is of wie een herindeling alleen met Strijen wenst.Ik ben niet tegen een herindeling met Strijen. Ik ben wel tegen een grote herindeling tot één Hoeksche Waardse gemeente. Ik hoor graag uw reactie!
cock de graaf, 24-05-2014 19:08.
Beste WF; in deze discussie heb ik gelezen dat we in Binnenmaas waarschijnlijk beduidend meer gemeentelijke belasting gaan betalen. De berekening, zoals in deze discussie is weergegeven, lijkt me zeer betrouwbaar. Beste Hr. Sint Nicolaas: er wordt gedreigd met een grote herindeling voor de gehele Hoeksche Waard, met alle gevolgen van dien (zie hiervoor over de hoogte van de gemeentelijke belastingen); Het lijkt me beter aansluiting te zoeken met Strijen, net zoals de Provincie in 2002 heeft voorgesteld: Hoeksche Waard verdelen in een oostelijke stad en een westelijke stad. Een fusie tussen Binnenmaas en Strijen betekent dat de oostelijke stad is verwezenlijkt. Hoor graag jullie gedachten hierover!
GFC, 03-05-2014 16:31.
Kennelijk moeten we nu draagvlak zien te ontwikkelen, Hr. Kamp. Uw idee om een groot bos aan te leggen lijkt me uitstekend en gezien de ruimte die we in de Hoeksche Waard hebben, kan dat ook gerealiseerd worden, denk ik.Hoop van harte dat er nog meer mensen zijn, die een herindeling tussen Strijen en Binnenmaas ondersteunen en dat we dus naar maximaal 2 grote gemeenten moeten groeien in de Hoeksche Waard. Eerst maar eens zien of we in de HW bestuurlijk kunnen samenwerken en of Strijen met Binnenmaas wenst te fuseren. Dan kan dat grote bos er komen!
GFC, 03-05-2014 16:19.
GFC Dat lijk mijn een goed plan het doel van de hoekschewaard moet zijn ze vorm te behouden. En niet vol te gaan bouwen wel ben ik voor een plan om een echt groot bos te bouwen hier, in de hoekschewaard met rolstoel paden graag.
j.kamp, 26-04-2014 12:38.
<<  <  1  2  3 4  5   >  >>
Voeg een reactie toeCaptcha

Voeg een onderwerp toe Terug naar onderwerpenlijst Terug naar forumlijst