logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...

Forum - Onderwerp: Herindelen of samenwerken

Voeg een onderwerp toe Terug naar onderwerpenlijst Terug naar forumlijst

De stelling en reacties zijn meningen van de inzenders. Plaatsing betekent niet dat de redactie van digitaal dorp 's-Gravendeel deze meningen deelt. Schuttingtaal, op de persoon spelen en onzinnige reacties zijn niet toegestaan. Daardoor kan het zijn dat uw reactie (gedeeltelijk) wordt verwijderd. Misbruik kunt u melden via het e-mailformulier.

Stelling:


>> Voeg een reactie toe <<

Er is een discussie ontstaan of de gemeente Binnenmaas moet fuseren met alle vier de andere gemeenten. De vraag is echter wat beter is: Eerst met Strijen samen gaan en pas later met de anderen of gelijk in één keer een complete fusie van vijf gemeenten? Probeer uw opmerkingen zo objectief mogelijk weer te geven en onderbouw het alstublieft met duidelijke argumenten. Deze discussie is door de redactie verbreed naar 'Herindelen of samenwerken'
Hessel Visser, 26-01-2014 11:35.

Reacties

<<  <  1  2  3  4 5   >  >>
GFC Klop doel is alleen maar de hoekschewaard volbouwen en dat Marokkaanse tuig in de hoekschwaard brengen.En vol bouwen met moskeeën net als overal in de stad gebeurd.Een zo kreng hier en we breken hem af en de genen die er voor gezorgd heeft ook.Dit blijf de hoekschewaard daar horen kerken en is geen plaats voor een moskee de toon is gezet ga de strijd aan links en je kom mijn tegen. Ik vecht voor mijn land heel Nederland hebben jullie naar de klote geholpen. Democratie heb jullie soort schijt aan maar hier stop ik jullie en ik hoop dat vele mensen met mijn mee strijden als het zo ver kom ooit.
j.kamp, 05-04-2014 21:20.
ik zie geen voordeel in same voeging met het samen gaan met sgravendeel en binnenmaas werd er ook voorgehouden dat er een steunpunt zou blijven op S-Gravendeel en dat het er meer kennis in huis zou zijn. maar bij binnemaas is er ook een groot verloop van personeel geweest nade samen voeging .En het oude gemhuis is nog steets niet verkocht. straks komen er dan nog een paar leeg testaan . dat word weer een molensteen om de nek van de inwoners
f sint nicolaas, 11-03-2014 11:59.
Als ik dhr. Kamp goed begrijp, dan is hij tegen welke herindeling dan ook?
GFC, 07-03-2014 19:26.
Dit is alleen bedoeld om de hoekschewaard vol te bouwen. Maar dat snapt dit slimme volk nog niet.
j.kamp, 07-03-2014 10:40.
Uit de reacties mag blijken dat iedereen het beste wil voor de HW. De voorliggende vraag is welke weg je wilt bewandelen. We zullen toch eerst een "gezamenlijke stip op de horizon" met elkaar moeten vaststellen en delen. Zonder visie geen focus! Nu is het gewoon: we verdommen het om samen te werken, dus gaan we maar herindelen. Iedereen begrijpt dat dit een kromme redenering is en dat zeg ik dus vervolgens tegens de voorstanders van een grote herindeling. En hoe gaan de gemeentelijke belastingen zich ontwikkelen in de HW. De nettoschuld per inwoner in Oud-Beijerland bedraagt 914,00 euro. Als we Binnenmaas als maatman nemen voor de rest van HW, dan stel ik vast dat de nettoschuld per inwoner (afgerond) 400,00 euro is. Dat geeft een verschil van 514,00 euro per inwoner x 23.500 inwoners in O-B maakt ruim 12 miljoen hogere schuld om te slaan over resterende inwoners van HW (60.000) geeft dus een extra gemeentelijke belasting van ruim 200,00 euro per inwoner. Voor een gezin met kinderen is dit desastreus en hoe krijg je dat uitgelegd aan de inwoners als burger en democratisch participant?
Cock de Graaf, 21-02-2014 18:53.
Hessel helemaal met eens met je stelling dat samenwerken lastig is. Daarom is fuseren ook makkelijker dan ben je nl één
henk, 21-02-2014 18:33.
Hessel, dan blijven we zitten met extra lagen en gemeenschappelijke regelingen voor de Hoeksche Waard. Laten we het gewoon maar eens in één keer goed doen.
Annelies, 21-02-2014 17:05.
Annelies, fuseren lijkt allemaal zo interessant. Het is al jaren bekend dat vooraf de situatie kleurrijk wordt afgeschilderd. De werkelijkheid is vaak anders. Samenwerken is moeilijker dan je denkt. Dat wordt nog eens veel lastiger als je vijf partijen in een hok zet. Laten we gewoon maar eerst een met Strijen op één noemer gaan komen.
Hessel Visser, 20-02-2014 08:17.
Ik ben voor een herindeling met alle vijf gemeenten. De Hoeksche Waard is geografisch een mooi afgegrensd gebied en we doen al veel samen. De vele gemeenschappelijke regelingen met bijbehorende vergaderingen kosten (zeker administratief) nu veel tijd. Ook is het soms moeilijk om met vijf gemeenteraden tot één besluit te komen over Hoeksche Waard brede zaken. Wanneer we één gemeente zijn kunnen we efficiënter werken en staan we als regio ook nog eens sterker. De afzonderlijke dorpen behouden hun identiteit toch wel, na de herindeling met Binnenmaas voel ik me nog steeds een Seuter.
Annelies van Twist, 19-02-2014 20:29.
Hoe groot mag het allemaal worden? Groter worden lijkt op het eerste gezicht interessant. De bij-effecten zijn echter vaak een toenemende bureaucratie. Groeien is prima, als het maar langzaam genoeg gebeurd. Daarom pleit ik er voor dat we eerst maar eens met Strijen gaan vrijen. Bij meer dan 1 bruid leg je er al gauw uit.
Hessel Visser, 19-02-2014 05:46.
<<  <  1  2  3  4 5   >  >>
Voeg een reactie toeCaptcha

Voeg een onderwerp toe Terug naar onderwerpenlijst Terug naar forumlijst