logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Tweede Paasdag eieren zoeken op Landgoed De Peerdegaerdt '
28mrt 2016

Tweede Paasdag eieren zoeken op Landgoed De Peerdegaerdt

Maandag 28 maart 2016, van 11:00 uur tot 15:00 uur.

Eieren en veren zoeken en verven, een foto maken in een levensgroot paasnest, het kan allemaal!

Dit jaar kan op het Strijense landgoed voor het eerst tijdens Pasen door jong en oud gezocht worden naar eieren.  De Paashaas heeft de prachtige grote eieren van de aanwezige ganzen verspreid over het landgoed van 7 hectare. Kinderen en ouders van binnen en buiten de Hoeksche Waard kunnen genieten van heerlijke dag in de buitenlucht.

Dit jaar verstopt de Paashaas namelijk eieren op landgoed De Peerdegaerdt. In samenwerking met de ganzen die prachtige eieren leggen heeft de Paashaas woorden op de eieren geschreven die samen een rijmpje maken. Deze speurtocht gaat over heel het landgoed heen, alleen het broedgebied is niet toegankelijk voor bezoekers, om geen vogels te verstoren. Elk uur verstopt de paashaas een gouden ei, degene die dit ei vindt wint een leuke prijs.

Ontstaan Paashaas

Het ontstaan van de Paashaas begint bij de godin Ostara die er elk jaar voor zorgt dat de lente begint. Lang, lang geleden was ze iets te laat en daardoor kwam de lente eigenlijk veel te laat op gang. Om haar fout enigszins goed te maken, besloot ze een jong vogeltje, dat bijna door de kou bezweken was, te redden. Maar helaas had de kou zijn werk al gedaan: het vogeltje kon niet meer vliegen. De godin veranderde de vogel daarop in een haas. Om haar te eren was de haas één keer in het jaar in staat om gekleurde eieren te leggen. Dit was tijdens Pasen.

Veel animo van zowel binnen als buiten de Hoeksche Waard

Zoals gezegd doet de Paashaas dit jaar dus ook De Peerdegaerdt aan. José van de Graaf vertelt enthousiast: “tijdens de kerstwandeling vroegen diverse deelnemers of De Peerdegaerdt ook een Paasprogramma heeft, omdat het hun heerlijk lijkt om met de Pasen buiten door te brengen. Hierbij denkt men met nostalgische gevoelens terug aan eieren zoeken en laat onze ganzen daar nu toevallig een actieve rol in kunnen spelen. Dubbel zo leuk is dat de legkippen die we vorig jaar geadopteerd hebben via “Red een legkip” er nu prachtig bij lopen, tevreden rondscharrelen en dagelijks eitjes leggen. Daarnaast geeft Pasen het begin van de lente aan die iedereen met een lach toejuicht. De natuur wordt uitbundig, bomen lopen uit en staan in de bloesem, jonge dieren worden geboren. Perfect om hier een fantastisch programma aan vast te koppelen!”

Versnaperingen

Deelnemers aan het Peerdegaerdts Paasfestijn kunnen rekenen op heerlijke biologische koffie, thee of het Peerdegaerdts dubbelsapje met een verse plak cake. Alles biologisch en onbespoten. Daarnaast komt Daantje Kookt Vega uit Dordrecht speciaal naar het landgoed om weer te zorgen voor heerlijke versnaperingen. Bezoekers kunnen bij haar terecht voor typische Paasgerechtjes zoals een heerlijke eisalade, soep en een ham-prei salade. “Zoals de meesten van ons gewend zijn is alles op De Peerdegaerdt altijd vegetarisch. Daantje haar gerechten zijn zelfs veganistisch, oftewel zonder dierlijke producten zoals ei en melk. Zij weet dit altijd bijzonder smaakvol te bereiden en dit geeft ons de kans om mensen te laten ervaren dat plantaardig eten naast diervriendelijk ook ontzettend lekker en gezond is!”


Programma en kosten

De kosten voor deelname aan het Peerdegaerdts Paasfestijn bedragen 2,50 per persoon. Hiervoor krijgen de deelnemers een plattegrond met uitleg van het paasprogramma, toegang tot Landgoed de Peerdegaerdt en koffie, thee of onbespoten dubbelsap uit de aanwezige boomgaard met een verse plak cake gemaakt van de ganzeneieren.

Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Daarnaast zijn er op het landgoed diverse andere activiteiten zoals het verven van eieren en veren, maar ook het bewerken van glas. Natuurlijk kunnen ondertussen de aanwezige dieren, zoals de rondlopende kippen, schapen, eenden, geiten, pauwen en geiten uitgebreid bewonderd worden en vinden de varkens Ginger en Knorretje extra aandacht ook altijd erg leuk.

Landgoed de Peerdegaerdt is gelegen aan Kruisdijk 4b in Strijen. Opgeven vooraf is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld en kan via info@peerdegaerdt.nl .

Meer informatie kunt u vinden via www.peerdegaerdt.nl en https://www.facebook.com/peerdegaerdt .

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt, Kruisdijk 4b in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:http://www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!