logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Zomertijd in gemeentehuis Binnenmaas'
08jul 2015

Expositie Zomertijd in gemeentehuis Binnenmaas

Van woensdag 8 juli 2015 tot en met woensdag 2 september 2015.

Met de zomer voor de deur opent op dinsdag 7 juli 2015 de expositie Zomertijd in het gemeentehuis van Binnenmaas.

Van 8 juli tot en met 2 september 2015 presenteert een vijftal kunstenaars uit de regio hun werk in het gemeentehuis in Maasdam. Deelnemende kunstenaars zijn: Ger Goud, Els van den Boogaard, Cor van Drongelen, Coby van den Bos en Ineke Stolk.

Els van den Boogaard is geen onbekende in de Hoeksche Waard, haar veelal abstracte schilderijen zijn kleurrijk en fors van formaat. Bij Arthur Bernard maakte ze voor het eerst  kennis met de techniek van abstract schilderen in acrylverf.

Inmiddels ontstaan haar werken door nat in nat te schilderen met olieverf. Zij heeft zich verder bekwaamd op de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en door lessen te volgen bij verschillende kunstenaars. Van 1998 tot 2008 is zij lid geweest van de Hoeksche Waardse Teken en  Schilderkring.

Cor van Drongelen is na zijn pensionering begonnen met tekenen en schilderen. Eerst voorzichtig aan met pastelkrijt en houtskool, later schilderen in acryl en de laatste jaren hoofdzakelijk in olieverf.

Hij heeft les gehad van Zura Kalanda te Numansdorp en cursussen portret-en model tekenen en schilderen van Barbara Kruyt bij ToBe in Dordrecht. Naast vogels en landschappen hebben zijn figuratieve schilderijen vaak zeilboten als onderwerp.

Ineke Stolk maakt mozaïeken. Begonnen met kleine paneeltjes na het bezoek aan een kunstroute in Zeeland, zijn haar werken inmiddels aanzienlijk groter.

De door Ineke zelf geknipte mozaïek stukjes worden bevestigd op watervast multiplex waarop eerst een tekening is gemaakt voor de contouren Ook gebruikt ze stukjes van porseleinen kop en schotels of ander materiaal, waarna het geheel moet worden gevoegd. Daarnaast maakt zij bladen voor tafels.

Coby van den Bos is een aantal jaar geleden gestart met "Galerie Jacoba" aan de Breestraat in Westmaas. Na het volgen van de kunstacademie en de opleiding tot edelsmid is zij voor zichzelf begonnen met haar eigen galerie waar zij o.a. lessen schilderen en edelsmeden verzorgt.

Haar passie voor het schilderen en het maken van sieraden brengt zij graag over op anderen. Coby zal op deze expositie zowel sieraden als schilderijen tonen.

Ger Goud woont en werkt in Dordrecht. Hij beschrijft zij eigen werk op poëtische wijze:

Gepensioneerd en dan,
Voor het wilde van de jeugd, te oud,
Te jong voor de berusting van de ouderdom,
Een levenlang, muziek waarin nog actief,
En nu in de herfst van het leven,
De schilderkunst,
En zie, de passie is niet verdwenen,
Het enthousiasme schiet als een loot omhoog,
Een niet te stuiten energie maakt zijn entree,
Geboren is een telg in de kunst,
De herfst wordt verheven in de lente,
Gepensioneerde wordt adolescent,
Ger Goud.

De expositie wordt geopend door een van de exposanten zelf, Ger Goud, op dinsdag 7 juli om 20.00 uur.

Belangstellenden kunnen de expositie komen bekijken van woensdag 8 juli tot en met 2 september 2015 tijdens openingstijden van het gemeentehuis: op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!