logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'JazzLab – Session featuring Rolf Delfos'
30mrt 2013

JazzLab – Session featuring Rolf Delfos

Zaterdag 30 maart 2013 vanaf 22:30 uur.

Dit seizoen gaan we door met de succesvolle Jazzlab Session avonden. Op zaterdag 30 maart 2013 een extra editie van de Jazzlab Session. Een sessie met een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio met dit keer als speciale gast saxofonist/bandleider Rolf Delfos.

De afgelopen twintig jaar heeft Delfos meegewerkt aan meer dan 50 cd-producties. Samen met trompetist Angelo Verploegen richtte hij in'87 de Houdini's op, het jazzsextet waarmee hij inmiddels meer dan twaalf cd's mee heeft gemaakt en waarvoor hij zowel in Nederland als daarbuiten veel waardering heeft gekregen.

De laatste vijf jaar is Rolf vooral bezig met vier nieuwe groepen, te weten het Lewinsky quartet, The Jazzinvaders, saxofoonkwartet ‘Artvark' en New Niks. Vanaf 2007 ook als arrangeur en artistiek leider verbonden aan de Big band Licks and Brains.

In 2007 deed hij een gewaagd maar geslaagd project met Gino Vanelli wat resulteert in een zestal concerten (waaronder eigen arrangementen van Delfos en Hoorweg) en een studioopname voor zijn nieuwe album en een concert op het North Sea Jazzfestival 2008. Als sessieleider staat hij bekend om zijn harde maar rechtvaardige aanpak van sessiemuzikanten.

De sessie musici uit de regio die deze avond gaan meespelen zullen ‘s middags bijelkaar komen om de arrangementen te bekijken. Er worden afspraken gemaakt en gezamenlijk gegeten alvorens zij het podium beklimmen voor een uitvoering.

De muziek zal bestaan uit bekende en onbekende klassiekers van o.a. Lee Morgan, Art Blakey en Herbie Hancock. In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de beste hardbop stukken. Geen eindeloze soli, egotriperij, maar samen een goede swing neerleggen. Proberen de essentie van jazz improvisatie te pakken, waar bij het publiek niet vergeten wordt. 

Al met al beloofd het een gevarieerde avond te worden!

Deur open 21.30 Aanvang 22.30 Entree: gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: JazzLab
Website:http://www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!