logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert C-Factor Magma Duo in Oud-Beijerland'
28mrt 2013

Concert C-Factor Magma Duo in Oud-Beijerland

Donderdag 28 maart 2013 vanaf 20:15 uur.

Op 28 maart 2013 zal het Magma Duo, bestaande uit Emmy Storms, viool en Cynthia Liem, piano, een concert verzorgen in de serie van de Concertcommissie Hoeksche Waard.

Het Magma Duo dankt zijn naam aan het stuk ‘In de Magmakamer’ van Reza Namavar, dat in 2011 speciaal geschreven is voor het Oskar Back Vioolconcours. Nadat Emmy Storms en Cynthia Liem de prijs voor de beste vertolking van dit werk in ontvangst hadden genomen, besloten zij deze naam te gebruiken.

De zeer getalenteerde violiste Emmy Storms (1988) begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd volgens de Suzuki-methode bij Stieneke Voorhoeve-Poot. Op 8-jarige leeftijd ging ze naar de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg les van achtereenvolgens Qui van Woerdekom en Koosje van Haeringen. In 2006 werd ze toegelaten tot de Bachelor opleiding van hetzelfde conservatorium en kreeg ze les van Jaring Walta. In juni 2012 sloot ze haar Masteropleiding af met een 10 met onderscheiding.
Sinds januari 2013 krijgt ze les van Philippe Graffin.

Emmy heeft inmiddels al vele prijzen gewonnen, w.o. het Prinses Christina Concours, in 2005 een 1e prijs en de Herman Krebbers Prijs (verplichte werk) tijdens het Davina van Wely Concours. In 2009 en 2011 eindigde ze als 3e en 4e tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en in 2011 kreeg ze daar ook de NTR-prijs voor het verplichte werk.

In 2011 werd haar ook de Anton Kersjesprijs toegekend. Ook soleerde zij reeds bij diverse grote orkesten.
Naast het klassieke repertoire speelt zij graag diverse soorten volksmuziek, zoals Ierse fiddle, joodse klezmer, tango en zigeunermuziek. Ze speelt Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek met gitarist Pedro Diaz en heeft een volksmuziekgroep genaamd ‘Looking for Matthew’, samen met fluitiste en zangeres Annelies Storms, slagwerker Paul van Nispen en gitarist Pedro Diaz.

Cynthia Liem (1987) begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Dankzij een beurs van het Prinses Christina Concours studeerde ze vanaf 2001 aan de juniorenklas van het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson. Vervolgens volgde ze de hoofdvakopleiding piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2009 behaalde ze hier haar bachelordiploma met Rian de Waal als docent, en hierna zette ze haar studie aan hetzelfde conservatorium in de masterfase voort bij Paul Komen en Han-Louis Meijer, met specialisaties in solospel en kamermuziek. In juni 2011 behaalde ze de Master of Music-titel.

Parallel aan haar muziekstudie studeerde Cynthia Media en Kennistechnologie (Technische Informatica) aan de TU Delft. Na het cum laude behalen van haar ingenieursdiploma in 2009 heeft Cynthia een promovendusaanstelling aan de TU Delft verkregen. Hier combineert ze muziek en techniek in een nieuw onderzoeksproject over de toegankelijkheidsverbetering van gedigitaliseerde (klassieke) muziekopnamen in multimediale archieven.

Op het programma staan, naast de beroemde Frühlingssonta van Beethoven, werken van Franz Schubert (Sonatine in D), Manuel de Falla (de Suite populaire espagnole) en een tweetal werken van Astor Piazzolla

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietsraat 6, aanvang: 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  14 (CJP/65+ € 12, scholieren/studenten CKV € 5)
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: C-factor
Website:http://www.cultuurhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!