logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Debussy Poétique van Duo+ in Dordrechts Museum'
19aug 2012

Debussy Poétique van Duo+ in Dordrechts Museum

Zondag 19 augustus 2012 vanaf 14:30 uur.

Het Dordrechts Museum en de Kunstkerk bieden zondag 19 augustus 2012 een bijzonder concert aan met impressionistische muziek uit de tijd van schilder A.P. Schotel.

Het koppel Duo+ ontwikkelde onlangs de voorstelling Debussy Poétique over componist Claude Debussy en de dichters die hem inspireerden. Dit ter gelegenheid van zijn 150ste verjaardag. Bij dit project ontmoetten zij mezzosopraan Ellen van Beek en het was meteen liefde op het eerste gezicht.

Duo+ is opgericht door harpiste Sabien Canton en fluitist Wouter van Breugel. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun eerste schooldag op het Brabants conservatorium. Vijftien jaar later en honderden concerten verder, vormen zij nog steeds een duo vol passie voor kamermuziek.
Canton en Van Breugel ontwikkelen muzikale voorstellingen waarbij zij hun inspiratie vinden en samenwerking zoeken met beeldend kunstenaars, componisten, dichters, filmmakers en choreografen. Hun interesse ligt in de kunst van de afgelopen eeuw. Voor ieder project nodigen zij gastmusici uit en komen zo tot originele, krachtige en zeer verschillende voorstellingen.

Wouter van Breugel

Wouter van Breugel (1976) studeerde af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij was verbonden als fluitist en altfluitist aan het Nationaal Jeugd Orkest waarmee hij tournees maakte. In april 2000 werd hij uitgekozen voor het kamerorkest dat het prestigieuze Koninginnedagconcert verzorgde op paleis Noordeinde. Naast Duo+ vormt hij samen met Sabien Canton en Yvonne van de Pol (altviool) het TriDalí, speelt hij met pianiste Reineke Broekhans in het duo Van B&B en is fluitist in het Magogo Kamerorkest. Als docent werkt hij onder meer bij het Fontys Conservatorium in Tilburg en MiK Kunsteducatie.

Sabien Canton

Sabien Canton voltooide in 2001 de Tweede Fase opleiding bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs). Cantons hart ligt bij kamermuziek en hedendaagse muziek. Zij is onder andere vaste harpiste van Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek. In 2007 werd Insomnio door de International Society for Contemporary uitgenodigd op internationale festivals in bijvoorbeeld Denemarken, Finland, Engeland en Hongkong. Als docente is Canton verbonden aan het Fontys Brabants Conservatorium en het Kunstpodium Dongen.

Ellen van Beek

Mezzosopraan Ellen van Beek studeerde aan de HKU in Utrecht bij Henny Diemer waar zij in 2006 zeer succesvol afstudeerde. Van Beek werkte samen met dirigenten als Jan Willem de Vriend, Bas Pollard en Jos van de Braak. Afgezien van opera/muziektheater en kamermuziek zingt Van Beek ook geregeld orkestlied en oratorium.

Het optreden van Debussy Poétique van Duo+ is zondag 19 augustus om 14.30 uur in het Dordrechts Museum. Kosten: gratis, excl. toegang tot het museum.

Fotobijschrift: Sabien Canton en Wouter van Breugel ontwikkelden de voorstelling Debussy Poétique.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Dordrechts Museum
Website:http://www.dordrechtsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!